Het eerste studiejaar

Het eerste studiejaar start met een aantal dagen over de geschiedenis en ontwikkeling van de reflexologie, anatomie van de voet, indicaties en contra-indicaties, ziekteoorzaken, diagnostiek, palpatie en inspectie en we maken een start met het afnemen van de anamnese en het opstellen van een behandelplan. Tijdens het praktijk gedeelte van de lessen leer je als eerste een aantal ontspanningsgrepen, letten we goed op je houding tijdens het bewerken van de voeten en leer je over de poolverdeling onder de voeten. Na deze lesdagen volgt een tussentijdse theorie en praktijk toets. 
De lessen die hierop volgen gaan dieper in op de theorie en je leert specifiekere grepen om bepaalde reflexgebieden te behandelen.
Aan het einde van het studiejaar volgt een afsluitendexamen. Theorie en praktijk worden apart getoetst. Beide onderdelen zijn voldoende bij een 6.0 of hoger.

Het tweede studiejaar

In dit jaar gaan we verder op de ingeslagen weg. Naast de diepgang in de theorie leer je steeds meer grepen voor de specifieke reflexgebieden. Op deze manier verdiep je je kennis en wordt het zelfvertrouwen vergroot. Therapeutische vorming vormt dit jaar een steeds belangrijker onderdeel van de colleges. Je leert steeds meer over jezelf: wat zijn je kwaliteiten en wat zijn je aandachtspunten. Hoe maak je contact met je cliënt en hoe is dat contact met jezelf. Lukt het je grenzen te stellen, etc. Al met al een boeiend jaar!
Halverwege het jaar worden weer theorie en praktijk getoetst en aan het eind van dit jaar het theorie- en praktijkexamen. Alle toetsen en het examen zijn ook nu voldoende bij een 6.0 of hoger. Heb je aan alle gestelde voorwaarden voldaan (de aanwezigheid, het maken van de opdrachten, het aantal stage uren, de betalingsverplichting en het hebben van minimaal een 6.0 op alle toetsen en het examen), dan ontvang je het Diploma Voetreflex masseur. Hiermee kun je starten met een praktijk. Op die manier kun je al een deel van de studiekosten terugverdienen!

Het derde studiejaar

De lessen in het derde studiejaar geven je nog meer verdieping in het vak van reflexoloog en in je eigen therapeutschap. Iedere student komt de opleiding binnen met zijn eigen verleden, eigen bagage en eigen toekomst ideaal. Je leert steeds meer vanuit jouw eigenheid het therapeutschap te ontwikkelen en dit professioneel toe te passen in je praktijk.  
Naast een aantal verplichte colleges bieden we je in het derde studiejaar de mogelijkheid je te specialiseren in een aantal onderdelen.
Word professional in dat wat bij jóu past, dát is ons doel! 
Elke specialisatie module omvat een aantal dagen (2, 3, 4 of 6) waarin je praktische handreikingen, verdieping en begeleiding krijgt over het gekozen onderwerp. Elke module wordt afgesloten met een toets en/of praktijkopdracht(en). Ook hiervoor geldt dat de modules, net als het afsluitende eindexamen, met minimaal een 6,0 op alle onderdelen moeten worden afgerond.

Enkele voorbeelden: (wijzigingen voorbehouden)
- Fertiliteit / gyneacologie (3 dgn)
- Meridianen en 5 elementenleer (6 dgn)
- Voeding / Reinigen en ontgiften (3 dgn)
- Intuïtieve ontwikkeling (3 dgn)
- Rugklachten (Dorn, Breuß - 3 dgn)

Diploma

Na afronding van het derde studiejaar schrijf je een scriptie en bij het voldoen aan alle voorwaarden en een positieve beoordeling op de scriptie ontvang je het
Diploma Voetreflextherapeut. Hiermee kun je professioneel aan de slag!

Om je te kunnen aansluiten bij een beroepsvereniging zoals de VNRT, heb je ook nog een diploma Medische Basis Kennis volgens PLATO nodig. Meer informatie hierover volgt in de les.